Litteratur


Her har vi samlet noen boktips som kanskje kan være av interesse. Det kan være alt fra rene fagbøker til skjønlitteratur.

Jungelhåndboken

Av: Tove Eikrem
Beskrivelse: Jungelhåndboka gir en enkel oversikt over velferdsretten, slik at brukerne selv kan orientere seg i Paragrafjungelen og kanskje finne svar på noen av sine rettighetsspørsmål. Jungelhåndboken kan bestilles av FFO via e-post eller på tlf: 22 79 91 49. Boken foreligger også i Daisy-format (lyd/digitalformat for svaksynte). Daisy-utgaven er gratis.

Til foreldre – fra foreldre

Av: Hilde Jeanette Løberg, Jens O. Simensen og Anne-Petrine Spilling

Dette er en nyttebok for foreldre som har funksjonshemmede barn.  Skiensforfatteren Løberg har lært mye om hvordan man kan søke hjelp til barnet sitt. For 17 år siden ble skienskvinnen mor til et barn med cerebral parese. Da hun fikk Joakim var hun bare 19 år gammel, og visste lite om diagnosen. Det hun visste var at hun ville gi sønnen sin en mest mulig lik oppvekst som andre barn. Boken er gitt ut i samarbeid med CP-foreningen (06). ISBN 82-997315-0-x 

My Brother has Fragile X Syndrome

Av: Charles Steiger

Boken er skrevet av 8 år gamle Charles som har en storebror med Fragilt X-syndrom. Han beskriver hvordan livet arter seg og hvordan han opplever sin bror. Det er mange fine biler i boken og den er både veldig lettlest og tankevekkende.

Educating Children with Fragile X Syndrome

Av: Edited by Denise Dew-Hughes in Association with the Fragile X Society, UK (2004)

Children With Fragile X Syndrome: A Parents Guide

Av: Jayne Dixon Weber (2000)

Den merkelige hendelsen med hunden den natten

Av: Mark Haddon

Omtale: Christopher er femten år og lider av en mild form for autisme. En dag finner han hunden til Mrs Shears stukket i hjel med en høygaffel og bestemmer seg for, som selveste Sherlock Holmes, å løse mysteriet. Men under den døde hunden ligger løgner og mørke følelser begravet, og Christophers søken etter synderen leder han mot hans far og hans mor, som skal ha dødd av slag, men er det virkelig slik det er?

Fragile X Syndrome – Diagnosis, Treatment, and Research

Av: Randi Hagerman, M.D., ogd Paul J. Hagerman, M.D., Ph.D. (2002)

Medication Guide for Fragile X Syndrome

Av: Michael Tranfaglia, MD (2004)

Har du et boktips du vil dele med andre? Send det i så fall til oss!